Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Αφιερωμένο στον Αλαβάνο.





Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι οι Σκοπιανοί (οι wannabe απόγονοι του Αλέξανδρου ντε) μας δουλεύουν τόσα χρόνια ψιλό γαζί ως προς τη διαδικασία εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ονομασίας. Διατυμπανίζουν παντού στο εξωτερικό τη διαλλακτικότητά τους ενώ στο εσωτερικό της χώρας τους η φασιστικού τύπου προπαγάνδα τείνει να γίνει χειρότερη και από την εποχή των Βουλγαρο-Κομιτατζήδων.

Αυτό το γεγονός φαίνεται δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση του κυρίου Αλαβάνου να τους επισκεφτεί και να στήσουν μια παραστασούλα συριζίτικη, συναδέλφωσης των λαών στηριγμένη σε εντελώς σαθρές βάσεις. Αναρωτιέσαι, ποιος δουλεύει ποιον. Να πιστέψουμε ότι ο κύριος Αλαβάνος δεν έχει πληροφόρηση για τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών; Και ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιμένουν διακαώς για το όνομα; Μα ήδη πριν επισκεφθεί τα Σκόπια ο κύριος Αλαβάνος ο Γκρουέφσκι είχε δηλώσει σε εφημερίδα ότι θα εγείρει μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα, γυρίζοντας έτσι την περιοχή στο 1900.

Παρακάμπτω τις αφελείς συνταγές τύπου Χότζα που τους δασκάλεψαν οι Τούρκοι να εφαρμόσουν. (Παράδειγμα είναι το αεροδρόμιό τους που πριν κάτι μήνες το μετονόμασαν σε Μέγας-Αλέξανδρος και τώρα αναιρώντας τη μετονομασία αυτή παρουσιάζονται ως η διαλλακτική πλευρά. Η λέξη "δούλεμα" δεν φτάνει για να περιγράψει αυτή την Τουρκο-Σκοπιανή κουτοπονηριά.)

Έχουμε λοιπόν τον κύριο Αλαβάνο ο οποίος επιστρέφοντας από τα Σκόπια είπε ότι οι αδιάλλακτοι είναι οι Έλληνες. Μια στιγμή. Η Ελληνική πλευρά δεν είναι που (εσφαλμένα) αποδέχτηκε τελικά τη σύνθετη ονομασία; Που προχώρησε όπως αρέσκεται να λέει ως τη μέση της γέφυρας; Η λογική ακόμα και πεντάχρονου παιδιού μπορεί να το κατανοήσει αυτό.

Απ'ότι γράφεται η τελική πρόταση Νίμιτς θα είναι (κρατηθείτε να μην πέσετε από τα γέλια) "Δημοκρατική Δημοκρατία της Μακεδονίας". ... Και υπάρχει πιθανότητα να μην την δεχτουν κιόλας. Η θέση του Σύριζα μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα είναι να επιτευχθεί συμφωνία κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας. (Σημείωση: προφανώς αυτό συμβαίνει για λόγους ψηφοθηρικούς γιατί ουσιαστικά αποδέχονται μια χαρά το "Δημοκρατία της Μακεδονίας" σκέτο.) Τώρα που η αδιαλλαξία των Σκοπίων γίνεται φανερότερη από ποτέ ακούσατε τον κύριο Αλαβάνο να μιλάει για την αδιαλλαξία τους; Όχι και ούτε πρόκειται. Γιατί λοιπόν να θεωρήσουμε γραφικούς όσους τους κατηγορούν για προδοτική στάση και όχι τους ίδιους που τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς αυτό το ζήτημα;

Το καλύτερο ακολουθεί. Οι Σκοπιανοί ουσιαστικά θα απορρίψουν κάθε τι που διαφέρει από τη συνταγματική τους ονομασία. Και θα επιδιώξουν την ένταση και την κατακόρυφη άνοδο του εθνικισμού γιατί μόνο έτσι κρατάνε τη συνεκτικότητα του κρατιδίου τους. Και ήδη έχουν εξαγγείλει ανεπισήμως μέτρα εναντίον της Ελλάδας όπως:
- επαναφορά τους ήλιου της Βεργίνας στη σημαία τους.
- έγεσρση μειονοτικού ζητήματος στην Ελλάδα.
- μαζικές μετονομασίες πόλεων, οδών, τοπωνυμίων με αρχαία Μακεδονικά ονόματα

Πρόβλεψη: δε θα ακούσετε από τον κύριο Αλαβάνο και τον κύριο Τσίπρα καταγγελία αυτής της εθνικιστικής έξαρσης στη γείτονα χώρα. Αντιθέτως θα στηλιτεύουν συνεχώς την Ελληνική αντίδραση. Και η Ελληνική αντίδραση είναι η αντίδραση του αμυνόμενου. Απειλείται η χώρα σου. Τα Βαλκάνια είναι έτοιμα να πάρουν φωτιά. Αλλά όχι, κατά τον Σύριζα πρέπει ουσιαστικά να εξυπηρετήσουμε τα ... Αμερικάνικα συμφέροντα στην περιοχή.

Τη Μακεδονία ας τη χάσουμε, αδιάλλακτους μη μας πουν μόνο, έτσι κύριε Αλαβάνο;